پروتکل DTP در سوئیچ سیسکو چیست
مفهوم Trunk و Access در پروتکل DTP:
در پروتکل DTP چندین حالت وجود دارد که باید با مفهوم آن ها آشنا شوید که هر یک چه کاری انجام می دهند؛ در واقع اینترفیس ها دارای حالت Trunk، Access و Dynamic هستند که می خواهیم بدانیم این حالت ها نشان دهنده چه شرایطی می باشند.
- Trunk: وقتی اینترفیس در حالت ترانک قرار دارد یعنی همه VLAN ها یا آن هایی که مجاز هستند می توانند ترافیک اطلاعات را انتقال دهند و ترافیک اطلاعات به سایر تجهیزات همچون روتر، سوئیچ و … متصل ارسال می کند در چنین شرایطی اینترفیس در این حالت قرار می گیرد.
- Access: در این حالت اطلاعات یک VLAN مشخص فقط ارسال می شوند و برای اتصال دستگاه های پایانی از این حالت استفاده می شود.
- Dynamic: در چنین حالتی ما مشخص نمی کنیم اینترفیس در چه حالتی کار کند و بعد از آن که به دستگاه متصل شد وارد مذاکره می شود که ترانک شود یا اکسس. این حالت دارای دو زیربخش می باشد:
- Dynamic Auto: این حالت تمایل بیشتری به اکسس بودن دارد اما به حالت سوئیچ مقابل نیز بستگی دارد و ممکن است ترانک شود.
- Dynamic Desirable: در این حالت تمایل بیشتری به ترانک شدن دارد اما با توجه به حالت سوئیچ مقابل ممکن است اکسس شود.
همان طور که در بالا توضیح دادیم در پروتکل DTP، اینترفیس ها دو نقش دارند یا Trunk می شوند و یا Access. نکته قابل توجه این است که همه اینترفیس ها در حالت پیشفرض بر روی حالت Dynamic Auto هستند و یکی از قوانین پروتکل DTP این است که اگر دو سوئیچ در حالت Dynamic Auto باشند با خودش اکسس شود، زیرا وقتی اطلاعات از یک Vlan عبور داده می شود هر دو سوئیچ دارای VLAN1 هستند که فقط یکی از آن ها می تواند اطلاعات را عبور دهد و به این کار را Access می گوییم.
منبع: پروتکل DTP در سوئیچ سیسکو چیست